DESCARCARE DECLARATIE 394 PDF

Descarcare Declaratii //soft A. Click on soft This report replaces old one / CEECV/ROFI_VIES_ which is no longer supported as of year Only fields. DSC SONY DSC These online tutorials are intended for persons who want to learn how to use CIEL applications. All you have to do is choose the CIEL product you are interested.

Author: JoJolrajas Taukazahn
Country: Bahrain
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 21 February 2015
Pages: 110
PDF File Size: 11.90 Mb
ePub File Size: 12.16 Mb
ISBN: 420-3-88229-293-4
Downloads: 31326
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezilkree

10-lucruri-care-o-sa-te-lase-cu-gura-cascata

If despatch agreed is USD per day or pro rata for for working time saved what would be the total despatch payble to the charterers? Care sunt tipurile de contracte utilizate in practica comerciala pentru transportul cherestelei?

A bill of lading can accomplish his fuction of document of title if the carrier accurately describe the quantity and condition of the cargo on loading declqratie guarantee that the cargo will be delivered in the same condition as on loading 0 deliver the cargo without delay 0 do not deliver the cargo without presentation of original bill of lading 1 6. Ce se intelege prin avarie particulara?

Care dintre urmatoarele poate fi considerata o forma de stabilire a navlului? Can there be General Average where a voyage chartered ship is in ballast? Are the shipowners of a time chartered vessel entitled to put lien on a cargo carried by the vessel under a voyage charter for non payment of hire?

A notice of readiness indicating that the vessel will be ready to load in 2 hours from the moment it is tendered: Shippers accept all master’s remarks and insist that all cargo be loaded. Navlositorul se obliga sa 3944 navlul stabilit 1 Armatorul se obliga sa puna la dispozitie nava pentru a transporta marfurile 0 Marfa poate fi transportata peste mai multe frontiere 0 Would this action be considered a General Average Act?

comert – [PDF Document]

Vinzarile sau negocierile le efectueaza in numele celui pe care il reprezinta 1 Persoane fizice sau juridice care se ocupa de tranzactii maritime, incheind in numele lor contracte comerciale, contracte de navlosire sau de asigurare. Care sunt tipurile de contracte utilizate in practica comerciala pentru transportul produselor petroliere? On arrival at the discharging port master tenders in the same time two notices of readiness and discharging commence with the cargo loaded on top.

Ce mentiuni speciale trebuie sa cuprinda protestul de mare intocmit in urma unei avarii comune? Conform acestei expresii nava va fi considerata sosita si timpul de stalii poate incepe sa curga doar daca nava este in port 0 Conform acestei expresii nava poate transmite NOR imediat dupa sosire la orice loc uzual de asteptare din port sau din afara portului 1 Conform acestei expresii nava poate transmite NOR numai daca este in limitele legale, administrative si fiscale ale portului 0 O placuta fixata pe usa frontala care atesta ca respectivul container rezista la solicitari statice in terminal si dinamice in timpul transportului pe mare 0 O placuta fixata provizoriu pentru a putea fi utilizata in scopuri normale la nevoie 0 O placuta fixata permanent intr-un loc vizibil, care certifica construirea containerului conform Conventiei pentru Securitatea Containerelor 1 In timpul de stalii sunt incluse toate zilele saptamanii fara a se tine seama de faptul ca o zi este sau nu zi lucratoare 1 In timpul de stalii sunt incluse numai zilele lucratoare ale saptamanii care depind de uzul portului 0 Zilele de stalii se vor conta la rand dar nu se vor lua in calcul sarbatorile locale 0 Ce este “manifestul marfii”?

  FORBIDDEN COLORS - RYUICHI SAKAMOTO PDF

A ship employed by a port charterparty can be considered an arrived ship: A loading or discharging port for a vessel employed on a voyage charter must be a safe port always 0 on nomination 1 on charterparty date 0 at the time the vessel arrives 0 Lucrarea care consta din calcularea si stabilirea indemnizatiilor de despagubire pe care asiguratorii urmeaza sa la plateasca proprietarilor navei si marfurilor care au suferit daune, pierderi sau daune cheltuielii in urma savarsirii unui act de avarie comuna 1 Raportul de expertiza intocmit de o persoana autorizata dispasor prin care se stabileste masele active si pasive si sumele pe care le vor plati participantii la expeditia maritima asiguratorilor 0 Lucrare intocmita de experti numita si Regulamentul avariei comune prin care se stabilesc imprejurarile in care a avut loc un act de avarie comuna precum si consecintele ce decurg din aceasta 0 According to Hague Visby Rules the carrier is entitled to deviate from the usual route for saving life or property at sea 1 for attempting to save life or property at sea 1 for any reasonable purpose 1 for any kind of repairs 0 Afirmatia ca nava este in buna stare de navigabilitate, descrierea evenimentului cat mai pe scurt posibil si rezervarea dreptului de a extinde protestul la locul si timpul care ii convine armatorului 1 Afirmatia ca nava este in buna stare de navigabilitate, descrierea evenimentului cat mai explicit si rezervarea dreptului de extindere al protestului 0 Continutul protestului va fi astfel incat sa satisfaca interesele tuturor participantilor la expeditia maritima 0 Due to smell, chocolate arrived in a damaged condition at discharging port and charterers considered that the vessel was not seaworthy.

Comandantul va fi in legatura numai cu disponent owner-ul 0 Va fi in contact si cu proprietarul navei ori de cate ori acesta solicita acest lucru 1 Comandantul va refuza informarea proprietarului acest lucru constituind o prerogativa a disponent owner-ului 0 Charterer has to pay only two thirds of the agreed lumpsum freight 0 Charterer has to pay agreed lumpsum freight 1 Charterer can compensate the freight to be paid with value of lost cargo 0 Charerer will ask for arbitration before paying any freight 0 Care din urmatoarele conditii de livrare se folosesc foarte des in transportul maritim?

BREF Common Waste Water and Waste Gas Treatment RO

Care este interpretarea urmatoarei prescurtari uzuala in contracte de navlosire “Wibon”? Nava sa satisfaca cerintele de echipare impuse de BIMCO 0 Sa aiba dotarile necesare pentru a duce o marfa la destinatie in buna stare 1 Nava sa aiba dotarile si echipamentele prevazute de un registru naval recunoscut 0 Forma a creditului documentar, prin care o banca comerciala, in baza unui contract incheiat cu clientul sau, I-si ia obligatia de a plati o suma de bani beneficiarului indicat, pana la termenul stabilit, in schimbul unor documente comerciale indicate in avizul de deschidere a acreditivului 1 Forma a incasoului documentar prin care clientul transmite bancii sale documente care atesta indeplinirea obligatiilor care I-au revenit in baza unui contract comercial, documente pentru care banca primitoare le remite spre incasare unor banci corespondente dupa ce aceasta solicita contravaloarea lor 0 Forma de plata in comertul international utilizata de clientii unei banci pentru derularea unui contract international de vanzare 0 Cand este preferata modalitatea de plata prin credit documentar fata de incaso documentar?

  DU5 SINISTER WOODS PDF

Atunci cind se vorbeste despre ” starea si conditia aparenta” a marfurilor se are in vedere calitatea marfurilor 0 se are invedere si ambalajul marfii 1 se are in vedere aspectul exterior al marfii 1 se are in vedere atit aspectul exterior al marfii cit si continutul coletelor 0 Ce este un “time-sheet”?

Conform princiului maximei bune credinte, din cadrul asigurarilor maritime un asigurator poate accepta asigurarea unei marfi chiar daca marfa a ajuns cu bine la destinatie 0 se poate efectua asigurarea unui obiect chiar daca la momentul asigurarii se cunoaste ca obiectul respectiv s-a pierdut 0 daca maxima buna credinta nu este observata la una dintre parti contractul poate fi anulat 1 toate faptele relevante pentru riscul asumat trebuie sa fie anuntate asiguratorilor inainte de inceperea intocmirii politei 1 Ce se intelege prin expresia marfuri conform regulilor de la Haga?

Despatchul va fi jumatate din contrastalii pentru tot timpul salvat la ambele capete 0 Despatchul va fi jumatate din contrastalii dewcarcare timpul de lucru salvat la ambele capete 1 Deflaratie se va plati despatch 0 Sa curete magaziile de atatea ori de cate spune surveyor-ul 0 Sa aiba in vedere ca actioneaza doar in numele armatorului si sa incerce sa-l apere cit de mult poate 1 Sa inainteze o scrisoare de protest navlositorului 1 Care sunt functiile principale ale marcajului unei marfi?

Conosament emis la ordinul unei anumite persoane fie al destinatarului marfurilor, fie incarcatorului, fie al unei bancicare apoi poate andosa conosamentul unei alte persoane 0 Conosament ce se elibereaza in favoarea unei persoane nominata expres in acest document, ca fiind singura indreptatita sa solicite armatorului sa-i predea marfurile inscrise, in cantitatea si conditia indicata 1 Conosament prin excelenta negociabil, iar comandantul navei este obligat sa predea marfa celui care prezinta conosamentul 0 Creditul documentar este o forma de creditare de catre banci pentru clienti comerciali in vederea derularii unor contracte de descarvare internationala 0 Creditul documentar este un aranjament prin care o banca denumita emitenta se obliga in numele unui client denumit ordonator sa plateasca navlul prevazut in instructiunile de deschidere a acreditivului 0 Este orice aranjament, prin care o banca denumita banca emitenta se obliga in numele unui client denumit ordonator sa: Masa activa cuprinde toate valorile pierderilor sau daunelor verificate si pentru care cei interesati cu dreptul sa ceara despagubire.

Which of the below is the party responsible for vessels seaworthiness Head owner 0 bareboat vescarcare 1 time charterer 0 voyage charterer 0 5.